Olek Bondonio

En russer rydder op i Piemonte

Olek Bondonio Uden filter Okay, han er godt nok italiener med polske aner, og han kunne aldrig finde på at rydde op, men overskriften giver alligevel mening, når man har mødt fænomenet Olek Bondonio. Han er tidligere professionel snowboarder, universitetsuddannet ønolog, han har arbejdet i Bordeaux, og han er utroligt vellidt og anerkendt af såvel lokale, som af kolleger og kendere.

 

 

Olek Bondonio d'Alba Oleks marker ligger side om side med Angelo Gajas mest berømmede vinmarker, men hvor Gaja har ansat 20 østeuropæere til at sørge for, at alt er i storslået forfatning, har Olek et par gummistøvler; hvor Gaja har et veludsmykket vinsmagningslokale, har Olek et skur og nogle støvede glas. Det er Olek dog bedøvende ligeglad med, ligesom han vil blæse på det italienske bureaukrati, myndighederne og alle såkaldte vineksperter. Han bliver således aldrig certificeret noget som helst, selvom han arbejder fuldstændig økologisk.

 

Olek Bondonio d'Alba 2 Hans holdning er, at når markerne både leverer fantastisk vin og grønsager til familien, må det være bevis nok for, at de ikke er sprøjtet med noget som helst, ”and fuck you for asking”.